Akasya Ya
Yazan hakan13   
Pazar, 04 Kasm 2012

AKASYA YAI

      Latincesi Robinia Pseudoacacia olup, vatan Kuzey Amerika'dr. Ülkemizde de çok yetien, dikenli bir aaçtr. Çiçekleri beyaz ve sar renkte, salkmlar halinde güzel kokuludur. Gölge vermesi için yol kenarlarna dikilir ve çiçeklerinden parfümeride kullanlan esans elde edilir.

Herbal Terapi:

     Sindirim sistemi rahatszlklarndan karndaki gazn giderilmesinde, ishalde, derideki iltihaplarda kullanlan akasyann kabuklarndan günümüzde deri sanayinde yararlanlmaktadr.

Aromaterapi:

     Akasya çiçei aromatik ya, bal tadnda, yeil çiçek kokusunda ve vücutta gevemeyi salayan, sakinletirici, yattrc, antiseptik etkiye sahiptir. Teskin edici keyif veren bir ürün olduu için melankolide ve depresyonda, ruhsal skntlarda, ar hassasiyetlerde, hemen bütün psikolojik rahatszlklarda kullanlr.


Kozmetikte Kullanm:

     Bütün cilt rahatszlklarnda, antiseptik ve tonik olarak kullanlr.

Kullanm ekli:

    Masaj olarak, banyoda, buu tarznda kullanlmaktadr. Banyoda scak suya konularak cilt için kullanlr. Boyun arlarnda ve omuz arlarnda masaj olarak kullanlmaktadr. Birkaç damla scak suya damlatlarak radyatöre konulursa odann havasnn temizlenmesi salanr. Akasya ya dilüe edilmeden kullanlmamaldr.

Son Gncelleme ( Pazar, 04 Kasm 2012 )